Van saai naar … spannend, van hoogtepunt (climax) naar … laagtepunt (anti-climax).

 

Dat onze jaarlijks terugkerende BVC-activiteit zo zou eindigen kon niemand voorspellen.

’t Blijft een leuke activiteit, “we gaan met de volleybal een topmatch bekijken”. We kozen voor de affiche tussen 2 van de koplopers uit de competitie. Knack Roeselare op bezoek bij Maaseik in de Steengoed arena op zaterdag 17 februari.

Ooit al eens een 9-tal jongedames zo enthousiast zien reageren na het winnen van een wedstrijd, wel dan was ’t zaterdag zo’n moment. ’t Was voor onze MU15B dan ook de wedstrijd van ’t jaar. Tegen Olmen nog wel, en die stonden, of beter nog die staan nog steeds eerst in de  rangschikking met tot voor deze wedstrijd maar 11 verloren sets. Den eerste in de rangschikking tegen de voorlaatste.

De Zussen Carolien & Marijke

 

Carolien lid van BVC sinds 2010 en Marijke sinds 2011. Beiden namen zij er al heel snel een taak als trainer/coach bij. 

Carolien trainer/coach van MU15A en Marijke trainer/coach van de MU13A. Zij beoordelen beiden ook al 10 jaar lang jeugdwedstrijden als gekwalificeerd jeugdscheidsrechter. Bovendien zijn ze, sinds vorig seizoen, markeerder voor de wedstrijden van onze  seniorenploegen. (Noot v. d. redactie: De markeerder is iemand die voor de thuisclub het wedstrijdverloop, de puntenstand en de wissels maar ook indien nodig de opmerkingen van de scheidsrechter digitaal noteert). Marijke en Carolien presteerden het ook om het niet te onderschatten werk, “voorstel tot samenstelling van de ploegen” uit te werken bij aanvang van het seizoen. Wanneer je de dag na je wedstrijd de uitslagen van al onze ploegen kan nakijken op FB, dan is dat dankzij Marijke. Bovendien houden zij de verdeling van (jeugd)scheidsrechters over de competitiewedstrijden van alle verschillende niveaus mee in de gaten en zoeken zij, met behulp van enkele andere vrijwilligers, mee naar oplossingen wanneer deze verdeling niet helemaal rond blijkt te zijn. Meer dan terecht “in de kijker” dus en daarom gingen we op bezoek bij Marijke en Carolien en stelden hen enkele vragen.

BvAMU17: B.V.C BALEN – NRG VC GEEL 3 - 1

Dan weer niet, dan weer wel, niet tijdens de examenperiode, dan ook niet … toch geen drie wedstrijden

in één weekend. Kortom ’t was gene gemakkelijke om een overeenkomst te vinden, uiteindelijk kwam het er dan toch van, … zaterdag 16/12 in de namiddag … wedstrijd voor de “beker van Antwerpen” tussen de ploegen MU17 BVC (wij dus) en VC Geel.
Beide ploegen bovenaan ’t klassement van de reguliere competitie, topmatch dus!

Een leuk avondje volleybal,

Zaterdag staat voor volleybal kijken en dat de ene zaterdag tegenover de andere soms al eens wat leuker kijken is, dat bleek zaterdag 4 november. Er stonden dan ook enkele leuke wedstrijden op de affiche.

Wat begon als een rustige hemelvaartsdag transformeerde al snel in een Full-house in het Pelterke.

't Stond al een tijdje op de BVC kalender, dinsdag 27 december, de 2de kwalificatieronde championsleague volleybal voor meisjes U15 in onze sporthal “de Bleukens”. Wij waren erbij en we waren niet alleen, ganse families, oma en opa, tantes en nonkels, neven en nichten, iedereen zagen we passeren. Tussen Kerst en Nieuwjaar is dan natuurlijk ook de ideale periode om met de ganse familie een dagske “hart onder de riem steken” van super-sporters waar te maken.

Kalender
Met dank aan:

© 2016, website powered by Twizzit.com