Van saai naar … spannend, van hoogtepunt (climax) naar … laagtepunt (anti-climax).

 

Dat onze jaarlijks terugkerende BVC-activiteit zo zou eindigen kon niemand voorspellen.

’t Blijft een leuke activiteit, “we gaan met de volleybal een topmatch bekijken”. We kozen voor de affiche tussen 2 van de koplopers uit de competitie. Knack Roeselare op bezoek bij Maaseik in de Steengoed arena op zaterdag 17 februari.


Tijdens de heenreis al eens gepolst, … wie supportert er voor Maaseik en wie voor Roeselare? Een pronostiekske aangeboden door de club? Voorspel de uitslag en hoeveel punten uiteindelijk de beide clubs zouden scoren. 

We waren er ruim op tijd, er was dus nog mogelijkheid voor onze, vooral spelers van U15 en U17, want zij vertegenwoordigden de grootste groep in de bus, om de Steengoed arena te verkennen en te ontdekken dat volleybal op topniveau meer is dan een zaal en een cafetaria met Wendy en Michelle achter den toog. Van een Vip arrangement met aangepaste wijnen tot een gepersonaliseerd sjaaltje of shirt in de kleuren van Maaseik. Topclubs doen er alles aan om zoveel mogelijk supporters te winnen voor hun ploeg.

Voor de match, … een emotioneel moment met bloemekes en tranen, … het heel recent aangekondigd afscheid van de door problemen geplaagde libero van Maaseik maar ook de voorstelling van de nieuwe libero, Landon Currie, die in een mum van tijd al speelklaar was voor Maaseik. En of deze nieuwe libero zijn nut bewees. Hij bleek voor mij althans, de “man van de match”.  

Amaai, om ’t in de woorden van Kamal Karmacht te zeggen, “wa was da joeng?” zo ’n slappe bedoening de eerste set, Maaseik kwam er gewoon niet aan te pas. De spontane opmerking “we gaan hier rap thuis zijn vandaag”, kwam al naar boven. Later in den avond (nacht), zou blijken dat dit een op zijn minst gezegd het slechtst ingeschat statement van deze avond zou zijn.

 

Door het inzetten van “de plezanste terreinverantwoordelijke” die de absolute taak meekreeg om de supporters op te zwepen en het ritme van het trommelgeroffel met succes op te voeren, keerde het tij voor Maaseik. ’t Werd dan toch nog een leuke en spannende wedstrijd. 3 – 1 voor Maaseik.

Van hoogtepunten en laagtepunten gesproken. Het hoogtepunt van de avond voor onze volleyballers. Yes, … allemaal op ’t volleybalveld en op de foto met de spelers van Maaseik en dan bleek dat de nieuwe libero van Maaseik niet enkel “MVP van de match” maar ook spontaan mee op de foto’s wou. Deze op korte tijd gerealiseerde transfer blijkt een aanwinst voor de thuisploeg.

 

Met de bus terug naar de Bleukens, daar gingen we toch vanuit, maar een tegenligger op de weg naar huis besliste daar anders over. Rap terug thuis vanavond bleek een onderschatting te zijn. Echter door de alerte reactie van onze buschauffeur, die de tegenligger op hem zag afkomen, kon erger vermeden worden. Niettegenstaande toch een behoorlijke schok, auto “perte totale” en een flink wat schade aan onze bus. Maar buiten de schokervaring bleek er bij onze reisgenoten geen lichamelijke schade. Wel allemaal snel uit de bus want de geur van enige lekkende vloeistof verspreidde zich in de bus. Toegegeven, toch wel een zeer alerte reactie om de bus onmiddellijk te verlaten, onze reisgezellen te verzamelen en te tellen. En dan stonden we daar, geen bus meer want die liep behoorlijk averij op bij de crash en een vervang-bus, tja dat gaat nog effe duren. Sommigen niet al te dik gekleed en ’t was al bij al geen warme zomeravond maar, en ’t deed me een beetje denken aan het eerder op de avond door ons allen meegezongen Limburgs volkslied over het dierbaar oord, de Limburgse spontaniteit van de buurtbewoners kwam boven en al wie wou kon zich gaan warmen bij de buurtbewoners. Bij deze dikke merci voor deze spontane Limburgse gastvrijheid.

 

Dikke merci ook aan Pieter en Sven en Carolien en Marijke en …, voor de alerte reacties en het overzicht houden van het aantal van onze medereizigers, wie zit waar? En wie is er al opgehaald? Bleek al snel dat dit bij deze toch wel duistere nacht, de uitdaging van de avond zou worden.

 

1.30Hr noteerden we bij aankomst op de Bleukens parking maar wat er veel belangrijker was, …

Iedereen veilig thuis, en ja inderdaad … reizen met BVC … steeds een avontuur maar laat het ons de volgende keer toch maar gewoon houden.

G.

 

Foto's vind je hier!