Ooit al eens een 9-tal jongedames zo enthousiast zien reageren na het winnen van een wedstrijd, wel dan was ’t zaterdag zo’n moment. ’t Was voor onze MU15B dan ook de wedstrijd van ’t jaar. Tegen Olmen nog wel, en die stonden, of beter nog die staan nog steeds eerst in de  rangschikking met tot voor deze wedstrijd maar 11 verloren sets. Den eerste in de rangschikking tegen de voorlaatste.


 

 

En dan komt verhaal van “verkoop het vel van de beer niet voor hij geschoten is”.

Ik zou er mijn geld niet durven op verwed te hebben tijdens de eerste set, een miniem verschil in kwaliteit tussen de beide ploegen. Gelijk opgaand tot 20. Een stevige eindrush van OVC, setwinst 25 – 23 als resultaat. OVC haalde dus de eerste set binnen met een miniem verschil. De tweede set was dan weer voor ons en dat het snel kan gaan bleek nog maar eens in de derde set. We kwamen snel op achterstand en verloren deze set met een ruim verschil. Coach Ashley bleef er opvallend rustig bij en nam blijkbaar de juiste beslissingen en dus winst in de vierde set. Een vijfde en beslissende set dus. Onze ploeg hield het hoofd koel terwijl de coach van Olmen, die de bui al zag hangen omdat wij stillekes aan uitliepen, toch al wel wat zenuwachtig werd. 15 – 7, toch een merkelijk verschil.

En dan kwam de ontlading, … moeilijk om te beschrijven, gekrijs …, gegil … Duidelijk een onverwachte winst tot bleek dat trainer Vik deze jongedames koffiekoeken had beloofd wanneer ze de wedstrijd wonnen. En de goesting in koffiekoeken was blijkbaar groot.

 

Coach Ashley en trainer Vik met hun ploeg, …  Yana en Jana, Fien, Fien en Fiene, Lisse, Benthe en Amelie, zetten een flinke stap voorwaarts in de rangschikking en jullie bezorgden jullie supporters een leuke volleybalnamiddag!

 

Top!