Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, houtzagerij en de tekst 'constructiewerkan ctiewerken Winnen TKabl BVC Balen @foto_Hebb, foto_ Hebb,'

 

Derde editie van de Kruier-kruiwagenrace op Pinkstermaandag alweer een schot in de roos!

 

’t Was in de aanloop naar Pinkstermaandag toe niet echt duidelijk hoe de weersverwachting er zou uitzien. Maar wie kent het gezegde niet … “ge krijgt wat ge verdient” en dat we het verdient hadden was wel duidelijk. Inschatten naar aantallen bezoekers is in deze een onmogelijke taak maar laat ons het gewoon houden op, … volgens de organisatoren 5000 en volgens de rijkswacht 2500, tja zo werkt dat zeker hé.  


 30 duo’s trotseren hel van de Bleukens tijdens kruier-kruiwagenrace: “We schreven ons in na een bevlieging op café” (Balen) | Gazet van Antwerpen (gva.be)

Een thema waarin alle teams hun creativiteit konden botvieren leidde tot grote verscheidenheid in de categorie “beste verbouwing”. Niet de gemakkelijkste taak voor onze vakjury, het thema was dan ook verbouw een kruiwagen “waar je voor staat”. Van de broodrunners en Madammes Toertjes die staan voor brood en gebak tot de Elfjes, de 2 Musketiers en de Sunnies die gewoon geweldig creatief omsprongen met het gegeven waar je voor staat. En de prijs gaat naar … de kraanwagen van de firma HTM. Proficiat mannen knap gebouwd en winnaar in de categorie “beste verbouwing” waarin de beslissing een 50-50% mix was tussen de vak-, en de publieksjury.

14.15hr en het, toch wel één van de meest kleurige tussen alle teams, de elfjes, gaat van start. Best wel spannend, … gaan alle door de organisatoren uitgedachte proeven wel werken? Om 3’ een nieuwe start en dat niet alle teams met dezelfde ingesteldheid aan de start staan wordt al snel duidelijk, tja onze Kruier-kruiwagenrace is niet enkel meer voor de fun. “Wa was da joeng” om het in de woorden van Camal Carmach uit te drukken, snel maar niet zo handig in eendjes vissen volgens het verslag in GVA, dus naast tijdwinst gegrepen en uit de top 3 gevallen. Van de proef “de walletjes” waar er een dominostenenparcours moest gebouwd worden tot intussen klassiekers als kerktorens schieten, alle proeven konden tijdwinst of tijdverlies opleveren.

De aanpassingen aan ’t parcours bleken na de race een stap in de goede richting te zijn. Zowel de gladiatoren, want zo noemen we onze deelnemers, als het massaal opgekomen publiek reageerden enthousiast over de aanpassingen aan het parcours en de vernieuwde proeven.

Een goed gevulde prijzentafel met niet enkel de “trofee eeuwige roem” maar ook met diverse leuke dingen die ons aangereikt worden door sympathiserende Balense middenstanders was de uiteindelijke beloning waar elk deelnemend team recht op had. Een zak van Straalmolen, cakes van Mariën, een zak meststoffen, en … een mysteriebox vol met leuke dingen van een bon voor een ontbijt tot een paar tuinhandschoenen. Alles wat we mochten ontvangen stopten we erin.

En de winnaars, .. Tja Ferre en Maxim, zij legden een snel en feilloos parcours af en wonnen deze derde editie van de Kruier-kruiwagenrace in de hel van de Bleukens. De Tongelse duwers, die flink tierden en vloekten na het mindere succes op de brugproef, eindigden als eerste V-V team en De Coolskes, die op de 2de plaats algemeen eindigden, namen de prijs van beste M-V team mee naar huis.

Verrassing alom, … gelijkstand in de strijd. De teams broodrunners en Madammes Toertjes, beiden teams van Meesterbakker Mariën, eindigden gelijk en door de vooraf bepaalde prijsvolgorde hadden dus beide teams recht op een extra prijs. Met vier en met wat hulp van de bakker, dan maar gelijk op vakantie zeker?

Proficiat en zeker en vast dankuwel aan ieder van jullie, de parcoursbouwers Willems, Drooghmans-Limeparts en BCS-Swinton, de deelnemers, onze 125 vrijwilligers maar zeker en vast ook de ontelbare bezoekers. Volgens ons beleefde ieder een fantastische dag.

Namens BVC en zijn Kruier-kruiwagenrace-organisatie (Wieter, Lilianne, Staf, Rony, Leo en Guido), nen dikke merci aan ieder van jullie die ons steunde.

Tips zijn uiteraard altijd welkom. Goesting om mee te werken, … laat het ons gewoon weten.

 

De Kruier-kruiwagenraceorganisatie.

 

Foto's vind je hier (Thanks Fotto Hebb)