BvAMU17: B.V.C BALEN – NRG VC GEEL 3 - 1

Dan weer niet, dan weer wel, niet tijdens de examenperiode, dan ook niet … toch geen drie wedstrijden

in één weekend. Kortom ’t was gene gemakkelijke om een overeenkomst te vinden, uiteindelijk kwam het er dan toch van, … zaterdag 16/12 in de namiddag … wedstrijd voor de “beker van Antwerpen” tussen de ploegen MU17 BVC (wij dus) en VC Geel.
Beide ploegen bovenaan ’t klassement van de reguliere competitie, topmatch dus!


Ik zou er mijn geld niet durven op verwed te hebben tijdens de eerste set, een miniem verschil in kwaliteit tussen de beide ploegen. Gelijk opgaand tot 20. Een stevige eindrush van BVC, setwinst 25 – 23 als resultaat.

’t Zou ons tijdens de 2de set niet overkomen moet coach Steven gedacht hebben. “Ja wadde, wa was da jong”. Gerichte en moeilijk te controleren opslagen van BVC, en kwam er dan toch een bal terug dan stond de BVC-verdediging er echt wel. Coach Floor van Geel, maar toch ook wel een beetje BVC, moest ondanks het doorvoeren van enkele wissels, vaststellen dat haar ploeg tegen een achterstand van 20 – 4 aankeek. Ze motiveerde het bezoekend publiek om hun ploeg aan te moedigen. Gee-heel, gee-heel klonk dan ook als aanmoediging voor VC Geel door de sporthal. Onze libero Maithe, ook in ‘t geel, moet gedacht hebben, … ha ze supporteren voor mij, dat is wel sympathiek. 

De 3de set, de teugels ietwat vieren bleek geen succes, we keken dan ook al snel aan tegen een achterstand van 1 – 9 aan. “Den drive” werd wel terug gevonden maar we verloren de 3de set dan toch met een weliswaar miniem verschil. We lieten ze gewoon te ver lopen in ’t begin van de set.

Een 4de set dan maar. Gerichte opslagen, sjieke passen, prima afwerkingen in combo met sterk verdedigingswerk, setwinst en dus ook wedstrijd binnen. Al zijn er volgens de kenners, noot van de redactie van dienst: gewoon een te kritisch oog, toch ook wel enkele minpunten. Laat ons dat gewoon wijten aan de lopende examenperiode. Coach Steven zal wel tevreden zijn zeker?

De overwinning is binnen en dan … tja op naar een thuiswedstrijd, midden februari (de 17e?), tegen het moeilijk te overwinnen Zandhoven dan maar zeker hé, leuk toch, als voormatch voor we met zen allen naar Maaseik - Roeselare gaan kijken. Maar laat ons vooraf geen conclusies trekken. Toch goed gedaan Dames! Wij … De BVC supporters gaan jullie steunen en reken er maar op “de zevende man” is superbelangrijk.

Coach Steven met zijn ploeg, …  Maithe, Leonie, Julie, Lore, Manon en Manon, Nore, Polien, Zara en Alia, merci voor deze leuke volleybalnamiddag!

 

Top!