Wanneer de kranten koppen schrijven als:

19 duo's geven beste van zichzelf in ludieke Kruier-Kruiwagenrace | Balen | hln.be

20 duo’s trotseren ‘Hel van de Bleukens’ tijdens tweede Kruier-Kruiwagen Race: “Hopelijk valt onze kruiwagen niet uit elkaar” (Balen) | Gazet van Antwerpen (gva.be) en Het Nieuwsblad / racen met een kruiwagen (g)een lachertje (hln).


Een artikel begon zelfs met “Het leek alsof gans Balen op de been was”, dan weet je dat er heel veel volk getuige was van de 2de editie van de Kruier-kruiwagenrace van BVC. Natuurlijk speelde het mooie weer een belangrijke rol maar ’t spreekwoord zegt nu eenmaal, je krijgt wat je verdient! We staken dan ook, met een zeer beperkt team, wel heel veel energie in deze kruiwagenrace want het enige doel was “nog beter dan de eerste editie”. Niet om te stoefen maar we kregen echt wel veel positieve commentaren. We denken dan ook dat we geslaagd zijn in ons opzet. Uiteraard is dat mee te danken aan die 100 vrijwilligers die we probleemloos vonden. Uiteraard is dat te danken aan de bedrijven die op hun kosten proeven op hun terrein opstelden. Uiteraard is dat te danken aan de lokale middenstanders en wat zij ons ter beschikking stelden om de wel zeer uitgebreide prijzentafel te vullen.

We tekenden een ietwat ander parcours dan wat tijdens de eerste editie moest afgelegd worden en ’t bleek naar de uitspraken van hen die de vorige editie ons vertelden dat het wel iets zwaarder mocht zijn dat ze nu toch wel spijt hadden van deze uitspraak. Eigen schuld, dikke bult zeker hé. Maar ieder deelnemer amuseerde zich wel en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste om bij een eventuele volgende editie nog deelnemers over te houden. Proeven als, de sleepproef en het overwinnen van de wal, al dan niet met kruiwagen bleken zwaarder dan verwacht. Het luiden van de bel op de brug werd na elke geslaagde poging op luid applaus van ’t aanwezige publiek onthaald ook al was dat na 10’’ of zelfs na 2’. “Vissen met een kruiwagen, hoe doe je dat?” bleek dan toch een leuke proef en “te nat of niet te nat” was dan weer voor de toeschouwers net iets leuker dan voor de deelnemers. En of er gevloekt werd, miljaarde wie verzint zoiets was dan ook de meest gestelde vraag.

Na telling van de resultaten. Verrassing alom, … gelijkstand, team pottendarmknallers en team Ramsel beiden 33’. En wat zegt het reglement dan? … Helemaal niets, maar ’t kwam wel eens ter sprake. Wat doen we bij gelijke stand, tja … de rapste inschrijver wint en dat waren de pottendarmknallers van AGC. Proficiat!

De belevingsbrochure met plannetje en deelnemerslijst bevatte ook een stembiljet “publieksprijs” en dan hadden we dat vooraf misschien kunnen weten dat wanneer er een populaire en sympathieke cafébaas meedoet met zijn partner dat het eigenlijk onnodig is om daar een stemronde aan te koppelen. Maar … ’t was “ne nipte” want team “twinning is winning” en team Gooys moesten maar net het onderspit delven. 

Namens BVC en zijn Kruier-kruiwagenrace-organisatie (Wieter, Lilianne, Staf, Rony en Guido) nen dikke merci aan ieder van jullie die ons steunde.

Tips zijn uiteraard altijd welkom. Goesting om mee te werken, … laat het ons gewoon weten.