Een leuk avondje volleybal,

Zaterdag staat voor volleybal kijken en dat de ene zaterdag tegenover de andere soms al eens wat leuker kijken is, dat bleek zaterdag 4 november. Er stonden dan ook enkele leuke wedstrijden op de affiche.


 

De ploegen BVC-DA en DB toonden waarom ze bovenaan staan in de rangschikking van de huidige competitie. Onze DB ploeg stuurde hun tegenstrever(?), Mol E, terug naar huis met een 3-0 nederlaag aan hun broek, 25/12 – 25/6 en 25/12 waren de setstanden. Van een overwinning gesproken. Laat ons er van uitgaan dat dit niet lag aan de zwakte van de tegenstrever maar eerder aan de sterkte van onze ploeg. Groot jolijt dus bij vooral de speelsters. Blijkbaar bestaat er een afspraak binnen deze ploeg, dat wanneer de tegenstrever minder dan 10 punten haalt in een set, de coach zijn speelsters trakteert. Tja dat dit een onderschatting van formaat van de kwaliteit van zijn ploeg is, blijkt duidelijk uit de nu al ferm aandikkende (lopende) rekening. Maar een woord is een woord, … van een topcoach gesproken.

DA gaven het beste van zichzelf, ze lapten Mavoc (Mechelen) een 3-0 aan hun been. ’t Werd effe kritiek tijdens de 3de set, 5 punten achter bij 18-23, dan schakelen we toch gewoon een trapje hoger en jawel hoor 25-23. Een bewijs dat onze jeugdopleiding echt wel vruchten begint af te werpen. Ze winnen met regelmaat hun wedstrijd en staan dus bovenaan het klassement. Een ploeg vormen met een mix van jong, in eigen huis opgeleide jeugd en wat restte aan geroutineerde speelsters uit de vroegere DA-ploeg, … ervaring leerde ons dat dit geen evidente opdracht zou worden. Trainer Herman bewijst het tegendeel. Top Dames, goed gedaan trainer en coach, ik ben fan!

En dan, … “ladies en gentlemen we present you tonight”, … voor de beker van Antwerpen moesten onze HA het namelijk opnemen tegen Volley Noorderkempen en dat is idd een ploeg uit 1e nationale. Dat is een trapje hoger dan de nat. 3 reeks waarin onze HA momenteel strijden na hun promotie uit de provinciale reeksen. Tja dat zal hier rap gedaan zijn was een voor de wedstrijd veel gehoorde uitspraak maar … Of het thuisvoordeel belangrijk is, en of een overmacht aan supporters, snel geteld ongeveer 125 supporters op post, kan doorwegen is gewoon niet bewezen maar ’t helpt blijkbaar wel. Unaniem, … we zagen een wel erg spannende wedstrijd. Onze HA verloren dan wel hun wedstrijd maar mochten de beide scheidsrechters, ondanks hun toch wel correcte beoordelingen, telkens voor gezeur uit frustratie, reclameren  en protest van de heren uit 1e nationale, een punt in ons voordeel gerekend hebben dan wonnen we ongetwijfeld de wedstrijd. Onze HA schonken hun supporters, en we waren met veel, een leuk avondje volleybal. Ze verloren dan wel met 3-1 maar ’t had evengoed andersom kunnen zijn. Er rest onze HerenA, en zaterdag schreven we HA echt wel met een hoofdletter, nu buiten de normale competitie, nog de beker van Vlaanderen, waarin ze na de winst tegen Tielt, het in december opnemen tegen Gent en dat is nog een trapje hoger, dat beloofd dus echt wel.

Heb jij ook zin in een leuk avondje volleybal in sporthal de Bleukens? Like de facebook pagina van BVC en blijf op de hoogte van alle aankomende wedstrijden en BVC-activiteiten.

Doe mee met BVC!