Image

Sinds 1968

Ontstaan

Ontstaan In 1968 is de Balense volleybalclub ontstaan uit een wijkcompetitie binnen onze gemeente. Balvoc was geboren en de club trad aan in competitie. In 2011 is Balvoc van naam veranderd en werd BVC Balen onze nieuwe clubnaam.

Missie

Binnen onze club erkennen we het belang van jeugd voor de volleybalsport én onze club. 

Daarom investeren we als club volop in de uitbouw van onze jeugdwerking. Vanuit onze jeugdwerking willen we jeugd laten doorstromen naar onze verschillende seniorenploegen, maar ook de kans geven aan talentvolle volleyballers om zich verder te ontplooien bij clubs in hogere afdelingen.

 Als club zijn we dan natuurlijk blij en trots dat we spelers zo kunnen zien evolueren, maar als club zijn we dan ook fier op onze trainers, bestuur, ... die het beste naar boven halen in élke (jeugd)speler!

Ploegen

Binnen onze club bieden we volleybal aan aan alle leeftijden en op verschillende niveau's.

Starten kan vanaf de leeftijd van 4 jaar. Dit is onze bewegingsschool. De kleuters leren hier op speelse wijze de beginselen van het volleybal.

Vanaf het eerste leerjaar stappen ze over naar de volleybalschool, waar er ook al gewestelijke tornooitjes gespeeld worden van 1 tegen 1 en later 2 tegen 2.

Daarna wordt er overgegaan naar indelingen op leeftijd:

U9 : 2 tegen 2 (Vang-Vang-Toets of Vang-Toets-Toets)

U11 : 3 tegen 3

U13 : 4 tegen 4

U15 : 6 tegen 6

U17 : 6 tegen 6

Na de U17 worden onze spelers en speelsters verdeeld over onze dames- en herenploegen, naargelang ieders mogelijkheden en ambities.

Heb je lang stil gelegen en krijg je de volleybalmicrobe terug te pakken en heb je zin om terug te volleyballen of is competitie minder voor jou, dan hebben we ook onze recreatieve ploegen, zowel voor dames als heren. Plezier en amusement staan hier voorop!

Activiteiten

Door activiteiten te organiseren voor onze leden werken we ook buiten het volleybalveld aan onze club om deze te laten groeien over alle ploegen heen. Zo hebben we oa: - volleybalmatchen die we op hoger niveau mee kunnen pikken - een ploegen-/clubweekend - teambuildings - trainersactiviteiten - een Krik Krak gemengd tornooi met BBQ - een recreatief tornooi - bezoek van de Sint en zijn Pieten voor de kleinsten Om het lidgeld zo laag mogelijk te kunnen houden, hebben we uiteraard nog activiteiten waar alle speelsters en spelers verwacht worden een handje toe te steken. Zo houden we oa: - een speculaasverkoop - een quiz - een wafelslag - en een mosselfeest

Team Image

Ploegen

Meer lezen
Team Image

Activiteien 

...