Tadities moeten onderhouden worden.

’t Was dan ook al de 14 keer dat we de uitdaging organiseerden “welke ploeg verdient de titel BVC-quizploeg van 2023”? Met ook dit jaar behoorlijk wat ploegen met links naar volleybal, speler of ooit gespeeld, supporter of gewoon sympathisant.


We noteerden 20 ploegen waaronder de titelverdedigers van 2022, die van Graan. De titel “quizploeg van ’t jaar” is dan natuurlijk ook fel begeerd, de concurrentie bleek dan ook niet mis te zijn. Zo schreven er o.a. 2 ploegen in van de bib en ’t vrijetijdscentrum, echte boekenwurmen en dat schept toch wel verwachtingen. Dat ’t  niet evident zou zijn voor de titelverdedigers om de status beste ploeg van ‘t jaar aan te houden bleek na opmaak van de tussenstand na ronde vijf. Omdat we houden van lokaal zat er ook dit jaar weer een stevig lokaal accentje in de quiz, … rondje Balen, en dat bleek dan toch weer een moeilijk te nemen hindernis te zijn voor de ploegen met beperkte lokale info in huis. Voordeel voor thuisploegen en dus ex-aequo aan kop na vijf rondes, de ploegen “van in de bocht van Kengen tot op ’t kerkplein in Hulsen”, “goed geprobeerd” en “Weezer”. ’t Verschil met de achtervolgers bleek erg klein.

Na enkele rondes “haasje over” tussen verschillende ploegen haalde de vooraf meest gevreesde quizploeg “Weezer” het nipt van “goed geprobeerd”. Op een totaal van 153 punten haalden zij een score van 128 punten. Alle deelnemende ploegen bleken uiteindelijk dik geslaagd maar wat belangrijker was, … unaniem we hebben ons geamuseerd en dat is nog altijd belangrijker dan winnen. En onze jongste deelnemers, tja zij gingen voor de koffiekoeken en of ’t ze gelukt is.

… Een avond vol plezier op niveau vraagt ook nu weer een “dikke merci” aan de Dames-, (met een grote D van Dikverdiend), -quizopstellers, het activiteitencomité want de voorbereiding maar ook de soep waren dik OK, de DamesA want zij ontfermden zich over de dorstigen. De Dames MU-15 want zij crosten door de zaal om alle formulieren op te halen. Toon en Leslie voor de assist … en de quizmaster, yep ook hij amuseerde zich. Dankuwel daarvoor!

En … quod erat demonstrandum … “Weezer” mag zich een jaar lang DE QUIZPLOEG VAN BVC noemen!