't Stond al een tijdje op de BVC kalender, dinsdag 27 december, de 2de kwalificatieronde championsleague volleybal voor meisjes U15 in onze sporthal “de Bleukens”. Wij waren erbij en we waren niet alleen, ganse families, oma en opa, tantes en nonkels, neven en nichten, iedereen zagen we passeren. Tussen Kerst en Nieuwjaar is dan natuurlijk ook de ideale periode om met de ganse familie een dagske “hart onder de riem steken” van super-sporters waar te maken.


Super-sporters, uitblinkers in hun sport, want  dat zijn zij die deelnemen aan deze championsleague natuurlijk wel.

Verdeeld over 3 speelvelden werd er een voorronde gespeeld tussen  de ploegen, Zandhoven, Loenhout, Waregem, Dessel, Balen, As en Beveren, want zij hadden een ploeg ingeschreven voor deze competitie. De rangschikking na 3 speelrondes zou dan uitmaken welke ploegen de halve finales zouden spelen met daaruit volgend de finale en de wedstrijd voor de 3e en 4e plaats.

En of er sfeer was. Luidkeels werden de ploegen aangemoedigd. Strijdliederen werden boven gehaald  Balen…Balen…Balen…hop…hop…hop…hop stevig ondersteund door het geroffel van menig Djembee deed de sporthal op zijn grondvesten daveren.

En of onze ploeg het goed deed, na een voorronde tegen eerst As en daarna Beveren plaatsten Julie, Lore, Yilicia, Manon, Fenne, Marie, Fran en Zara zich voor de halve finale waarin ze het in een heuse derby moesten opnemen tegen Dessel. De winst in deze voor menig supporter echte nagelbijtende triller, werd beslist in een tie-break, maar ’t lukte ons wel. Op naar een finale tegen de winnaars van de andere halve finale. ’t Zou een moeilijke opgave worden want Zandhoven is echt wel een goede ploeg. Komt daar nog de fysieke last bij na zo’n dagske intensief sporten, dan weet je dat een welverdiende 2de plaats voor onze Dames, hier zeker en vast met een grote D, het hoogst haalbare is.

Een dankwoord is zeker op zijn plaats. Aan ieder die zijn steentje bijdroeg aan deze unaniem beoordeeld als “clubdag uit de grote dagen”, een dikke merci voor jullie bijdrage. Onze club stond er!

En ’t smaakt naar meer, dus … op naar de volgende keer?