Vrijdagavond 2 september. Met eerste schooldagen reeds achter de rug, stond ons 4e BVC-weekend voor de deur. Rond 18u arriveerden de eerste auto's met enthousiaste kinderen die er samen met ons een spetterend weekend van willen maken.

 


Nadat iedereen zijn/haar kamer gevonden had en geïnstalleerd was, kon het weekend officieel van start gaan.

De kick-off werd gegeven door onze jongens U17, die dit jaar hun schouders onder ons weekend-dansje hebben gezet. Daar werd het al onmiddellijk duidelijk, de sfeer zat er zeer goed in!

Later op de avond speelden we een laddercompetitie tussen de verschillende ploegen, georganiseerd door onze dames B. Met een croque als half 9'tje battleden onze ploegen dapper verder. Dit tot het begon te schemeren en er meer naast dan tegen de bal werd geslagen bij volleyhonkbal. :)


Zaterdagochtend zong Bart Kaëll vanop zijn zeilboot iedereen uit zijn/haar bed. Nadat iedereen voldoende krachten had opgedaan tijdens het ontbijt, stond de eerste training van ons BVC-weekend op het programma. Deze vond deels in de sporthal en deel buiten op de beachvelden plaats. Iedereen gaf er het beste van zichzelf.

Na het middagmaal stond er onze volleyballers opnieuw een training te wachten, gevolgd door een gezond 4-uurtje en een instuif waarbij ze vrije keuze hadden in wat ze wilden doen. Enkele activiteiten waren macramé, basketbal, beachvolleybal, just dance, grote gezelschapsspelen, ... Kortom, voor ieder wat wils.

Na de lekkere frietjes met videe als avondmaal maakten onze leden zich klaar voor een heus galabal: heren in kostuum, dames in een galakleed. Iedereen had zijn/haar beste beentje voorgezet!


Ook op zondagochtend passeerden de zeilboot van Bart Kaëll opnieuw door de gangen van 't Pelterke. Eerst de hongerige magen vullen met een goed ontbijt en daarna terug de sporthal in! Er werd gestart met een gezamenlijke opwarming, waarna er onderlinge wedstrijdjes gespeeld werden. De ploegen werden willekeurig samengesteld. Dit resulteerde in een knap samenspel met enkele mooie rally’s!

Na de training stond ons middagmaal reeds op ons te wachten. Lekkere spaghetti om het weekend mee af te sluiten. Na het eten konden ze nog even vrij spelen (met heel wat volleyballen op het dak tot gevolg) in afwachting van de ouders die hun, moe maar ongetwijfeld, voldane zo(o)n(en) en/of dochter(s) weer kwamen ophalen. Rond 14u45 zijn de laatste kinderen huiswaarts gekeerd en zat ons 4e BVC-weekend weekend er helemaal op.

Ook editie 4 was, net zoals alle voorgaande, weer een topeditie! Op naar nummer 5!

 

Bekijk de fotospecial hier!

 

Langs deze weg wil ik ook nog eens de vrijwilligers die mee hun schouders onder de organisatie van dit weekend gezet hebben nog eens extra bedanken! Zonder jullie zou dit nooit zo'n succes geweest zijn!