En of er gekwist werd!

23 deelnemende ploegen met zeer uiteenlopende namen.


Achter namen als Çûmiñjęmøm, kromme rugskes en andere namen,waarvoor ik om ze uit te spreken mijn tong in alle vormen moest wringen, bleken dan toch herkenbare gezichten te zitten.

Een goed gevulde en mooi aangeklede Kruierie en behoorlijk wat BVC leden tussen de aanwezigen, dat op zich voelde al goed aan.

Het stond op de uitnodiging, we zouden er stipt om 19.30hr aan beginnen. De jury met de rode verbeterpen in de hand, de technische assistentie met de vingers aan de knoppen en de quizmaster, … tja toch weer wel wat zenuwen en dus werd de hulp van de paters van Westmalle ingeroepen. Een lichte of een donkere, as ’t maar helpt tegen zenuwen is elke remedie welkom.

 

Beginnen doen we uiteraard met een opwarmingsronde, “het jaar rond” en vermits het al 2 jaar geleden was dat we nog mochten organiseren, uiteraard 2 keer het jaar rond. Vijf kennis rondes en een puzzelronde voor de pauze, vijf kennis rondes en een fotoronde na de pauze, dan zouden de prijzen wel weer verdeeld worden onder de prof quizploegen. En of er die waren, we noteerden zelfs deelnemers die helemaal vanuit Herentals kwamen om mee te dingen naar de titel van BVC-quizploeg van het jaar. Maar onze quizopstellers Ria, Hilde en Yo waren hen te slim af, ze bouwden stiekem een rondje “rijdt eens door Balen en plaats elk kapelleke op de juiste locatie” in. Met succes, de thuisploegen haalden hun voordeel uit deze ronde en dus werd het een strijd tussen lokale teams om de titel “quizploeg van ’t jaar 22”. Het werd een nek aan nek race waarin de ploegen “kromme rugskes” die ook wel HA van BVC had kunnen noemen, “recrea in actie” onze damesrecrea A, (ex aequo 2de en 3de plaats) en “the beauty & the beast” die ook wel de supporters van BVC hadden kunnen heten, nipt het onderspit moesten delven voor de ploeg “die van Graan” met ook daarin bekende gezichten. Dikke proficiat daarvoor!

 

Het vermelden waard is zeker ook dat de ploeg die samengesteld werd met spelers van de MU15, buiten de prijs “de sympathiekste deelnemers” ook een flinke doos koffiekoeken mocht in ontvangst nemen voor hun enthousiaste deelname aan de BVC quiz. Goed gedaan en dankuwel dat jullie met ons meekwisten.

 

Winnen is plezant uiteraard maar wat we zeker onthouden van deze quiz is dat het een gezellige bedoening was en dat de sfeer dik in orde was. Dat we voor sfeer en gezelligheid een dikke 10 kregen was niet enkel dankzij de 23 deelnemende quizploegen maar zeker en vast ook dankzij de alweer fantastische inzet van onze quizopstellers, juryleden, helpers in de keuken, de tappers en garçons, de technische assistentie, onze presentator en zeker niet te vergeten de jeugdploeg die na elke ronde hun snelste beentje voorzette om de antwoordformulieren op te halen.

 

Dankuwel aan iedereen dat jullie erbij waren! En …

“die van Graan” mogen zich een jaar lang DE KWISPLOEG VAN BVC noemen.